20080924

Under jorden

Nu vilar min kära mormor under jorden bredvid morfar. Begravningen skedde i fredags på Lilla Ön. Den var fantastiskt fin och stämningsfull och Fröken L sjöng så vackert.

Jag hoppas att min mormor har det bra där hon är nu. Saknaden är stor och jag kan fortfarande inte fatta att hon inte finns mer. Det gör så förbaskat ont i hela kroppen. Mormor kom tillbaka. Gå inte. Stanna.

/T

Status...

... så trött, så trött, så trött. Och ledsen.

/T

20080915

Skaaauuunee och Österlen nästa

Å hej och hå. I natt, nästan i alla fall, klockan 0600 bär det av mot Simrishamn och Stockeboda Gård för tre dagars kick-off med jobbet. Puuust!

På programmet står bl.a. möte med leverantörer från filmbolagen, panel (?), tal av stor-chefen och andra ansvariga, kräftfiske i damm, bad i vedeldad tunna (bara om jag får ha sopsäck på mig), filmvisning och gåsamiddag (?). Även någon form av fysisk aktivitet ska klämmas in (hoppas på paintball eller yoga).

Nu är det så att jag tillhör den delen av befolkningen som inte är speciellt förtjust i att sova borta - än mindre resa. Det skapar ångest hos mig. Känner mig obekväm och vilse. Sist jag reste fick jag svår migrän när jag kom fram och låg utslagen i nästan ett dygn. Att det dessutom är första gången jag är borta från Busa (katten min) och kommer hem kvällen innan jag ska på mormors begravning gör inte saken lättare. Andas lugnt. Iiiiiiiihhh ramaskri! Tänker packa ner lugnande utifall att. Det blir bäst så. Dessutom innehåller de antihistamin vilket är bra mot min allergi. Finns säkert gräspollen kvar där nere i söder. Migränmedicinen får också följa med. Och min kudde.

Så kära bloggvänner önska mig lycka till och på återseende!

/T

20080913

Fantastisk Mandel

En av mina favoritbutiker i Göteborg är Mandel och att de nu har startat upp sin webbshop är helt fantastiskt. Beställde i torsdags ett par sköna capribyxor från Vila och en brunrutig kjol från danska Object. Och igår anlände de på posten. Hämtade ut dem för en stund sedan och lyckan är gjord!






/T

Bilderna är lånade från http://www.mandeldesign.se/fashion/blog.asp

20080911

Läskigt

Mitt i all sorg och bedrövelse så har faktiskt något bra hänt också. Jag är numera vice butikschef på mitt jobb och från och med oktober kommer jag att ha ansvaret för en egen butik. En butik som jag inte har jobbat lika mycket i som den jag nästintill är bosatt i. Detta kommer bli fruktansvärt läskigt då jag kommer att ha ansvar för alla beställningar. All konfektyr. Alla drickor. Alla snacks. Alla etiketter, papper, gem, gummisnoddar etc. Och många, många köpfilmer.

Läskigt! Men spännande också.

Jo just ja. Kanske ska nämna att jag har tagit studieuppehåll från lärarprogrammet. Pluggat i sex år i sträck nu och är väldans trött på det.

/T

20080909

Blåklockan ute i backarna står

Ojojoj vad jag har varit kreativ. Nästan så det förslår. Fick i uppdrag av mamma min att måla en bild/symbol som vi kan ha på mormors dödsannons.

Efter ett antal timmars knakande och funderande kom vi på att det skulle vara något med blåklockor. Mormors färg var liksom blått. Blått kök och ofta blåa kläder. Dessutom kom mormor från Dalarna och där är blåklockor populära. Blåklockan är Dalarna helt enkelt.

Nu har jag knepat och knåpat i Illustrator i... ganska lång tid - petig som man är. Och så här blev det.



/T

Åter till vardagen

Snart är det läggdags, om nu sömnen vill infinna sig vill säga. Imorgon är det åter till vardagen. Jag hoppas att jag kommer att kunna ta mig genom dagen obemärkt. Att masken håller. För inombords rasar känslorna. Ömsom skratt, ömsom gråt. Mest gråt faktiskt. Skulle ni mot all förmodan hyra film av ett butiksbiträde med sorgsen blick och darrande underläpp så bli inte förskräckta. Det är bara jag.

/T

20080908

En sång för mormor

Min älskade mormor finns inte mer. Det gör så fruktansvärt ont att jag knappt kan andas. Än mindre sova. Jag saknar henne så. Ord kan omöjligt beskriva hur jag känner.

Eftar att ha legat på sjukhus i två veckor med beskedet att hon hade cancer så gick hon bort. Ensam. Tidigt på morgonen. Jag hoppas så att hon somnade in. Att hon inte hann lida eller känna sig ensam.

Nu är hon återförenad med sin älskade, min morfar, och jag tror att de sitter vid köksbordet sörplandes kaffe på fat samtidigt som sjörapporten hörs i bakgrunden. De ler mot varandra och förbereder sig på en sista resa med båten på världens alla hav.

Min mormor älskade Sound of Music. Den var hennes absoluta favoritfilm och jag tillägnar nu henne låten med samma namn.

The hills are alive with the sound of music
With songs they have sung for a thousand years
The hills fill my heart with the sound of music
My heart wants to sing every song it hears

My heart wants to beat like the wings of the birds
that rise from the lake to the trees
My heart wants to sigh like a chime that flies
from a church on a breeze
To laugh like a brook when it trips and falls over
stones on its way
To sing through the night like a lark who is learning to pray

I go to the hills when my heart is lonely
I know I will hear what I've heard before
My heart will be blessed with the sound of music
And I'll sing once more


Vila i frid mormor.
Du är saknad och finns för alltid i våra hjärtan.
Maj-Lis Johnsson
* 23 december 1922 + 7 spetember 2008

20080903

Preciousss


Snyggaste lampan på länge. Jag hoppas så att jag vinner. Plzzz!
Vill du också tävla om att vinna lampan hos Vit Design? Klicka här.
/T