20081028

Filmquiz

Imorgon ska mitt jobb och jag vara utmarlag på Respekts filmquiz som anordnas av Göteborgs Filmfestival. Spännande men samtidigt lite läskigt. Tänk om vi förlorar nu när vi ska representera?! Hjälp! Dags att ladda geniknölarna. Undra om man ska ladda med kolhydrater så man orkar hela quizet?

/T

Ta mig tusan

Nu har nog poletten trillat ner. Lite i alla fall. Igår skrevs det kontrakt på nya lägenheten och nästa måndag får jag hämta nycklarna till den. Wiieee.

Som det ser ut nu så går flytten om en månad ungefär. Någon som har en säckvagn att låna ut? Hade en sist jag flyttade och det underlättade ju något.

/T

20081026

Pet & Panty

Jag har nyligen upptäckt Pet & Panty. Superkul serie med hög igenkänningsfaktor. Fast roligast är nog Pop Tai Pei som går att finna under fliken diverse. Eller mest tidsödande i alla fall. Så fort jag har några minuter över är jag inne på sidan och lägger ett parti eller två.

/T

Söndagsbestyr

Denna söndag, som går i regnets tecken, bjuder på så spännande saker som

  • Förrådsrensning - sista helgen i månaden ställer fastighetsbolaget ut stora, stora containers. Bäst att passa på och slänga ut gammalt krafs. Flytten till nya lägenheten går om en månad
  • Städning under badkar - var tvungen att plocka bort fronten för att Busa hade lekt bort en innersula och lagt den under badkaret. Lika bra att passa på när fronten ändå är bortplockad
  • Tvättvikning - tvätten tvättades i tisdags och står nu och tar upp onödigt mycket plats innanför ytterdörren
  • Städning av Busas toalett - usch!

Ja det var väl allt. Tror jag. Kommer förmodligen bara att orka med första punkten och skjuta upp resten till morgondagen. Heh heh. Det är ju trots allt söndag och då ska man vila.

Vad gör ni på er söndag?

/T

Update: Badrum check. En del av förrådet check.

Tusen miljoner saker

Det känns som om det händer tusen miljoner saker samtidigt just nu. Fast egentligen är det nog bara en. En stor en. Jag har fått en ny lägenhet. En större en. Två rum och kök. Med balkong. På tredje våningen. I ett mycket trevligare område. Med betydligt kortare resväg till jobbet. Och endast en hundring dyrare i månaden än min nuvarande etta. Heja Boplats! Väntar bara på att poletten ska trilla ner och att jag ska förstå vilken tur jag har haft. Sa jag att den hade balkong?

Ja och sen är ombyggnaden av Stora Butiken klar. Blev så fräscht och luftigt på något sätt. Le big förändring kan man säga. Synd att man inte jobbar där mer än en gång i veckan bara. Cash Guard har de fått också - så hantering av sedlar och mynt är ett minne blott. Hoppas på att vi i Lilla Butiken får det också. En dröm att slippa räkna sin kassa innan och efter varje arbetspass.

/T

20081025

F---a vad det regnar!

Vilket jeffla väder det är. Regn, regn och åter regn. Och blåst. Bläääh! Skulle åkt ner på stan idag och inhandlat mig ett par chinos på Mandel men det blev sängen/soffan/datorn istället. Vem vill gå ut i sånt här väder? Inte jag i alla fall. Så har jag ju varit katt i ett tidigare liv också.

Apropå väder så drog en kamrat till med en ganska så grov men rolig kommentar för några år sedan när det var liknande väder i Götet.

-Vilket jävla fittväder det är ute. Det är ju alldeles blött överallt!

/T

20081011

Du kan inte se mig... tralalala la laaa la


Busa tycker om att gömma sig där hon kan sitta och spana på vad jag gör. Ibland gömmer hon sig där hon tror att jag inte kan se henne. Sötnosen!
/T

Hösten är här! (fast det vet ni väl redan)


Jag älskar träd. Speciellt på hösten då färgspelet är som allra vackrast. Tycker att det här trädet förtjänar en plats i internetdjungeln.
/T

20081010

Det är inte klokt...

... vad trött man kan bli av att jobba. Har stannat kvar en timma eller två varenda dag den här veckan. Förutom idag. Det behövdes åka hem i tid. Imorgon är det tvätt och pakethämtning som gäller och på söndag ska jag in till jobbet för att packa ner köpfilmsboxar inför den TOTALA omrenovering som kommer att starta på måndag i den Stora Butiken. Det ska köras hyllplan från Stora Butiken till Lilla Butiken också. Pust! Så det blir inte mycket ledigt den här helgen. Attans liksom!

20081002

Blixtar och dunder

Och där damp migränen ner som ett brev på posten - oväntad och långsam. Vet inte om det är värken eller illamåendet som är värst... eller att man blir så känslig för ljus att man måste kisa med ögonen och därmed spänner sig ännu mer?

Sängläge och ögonbindel nästa!

/T

Dumma dörr!

Det är inte bara matte som är klumpig i det här hushållet.




Även Busa kan det där med att gå in i dörrar, eller i det här fallet springa in i toadörren. Toadörren for igen och till råge på allt så stängde den in henne på toaletten. Duns, mjau, krafs krafs. Fläskläppen var ett faktum.

Fniss.

/T

Update: Fläskläppen är borta. Thank gåd! Vet att man inte får skratta åt när djur gör illa sig, men ibland så kan man liksom inte låta bli. Det såg ju så roligt ut.