20101223

Julklappsrimmet del två

Bror av modell yngre ska få en dammsugare i julklapp. Han flyttade till sin första egna lya i början av hösten och jag kan tänka mig att råttorna samlas på hög under sängen. Så en dammsugare it is!

När du jaga råttor ska
är denna ypperlig att ha.
Så sätt igång med jakten!
Och beskåda den rena fina slakten.

/T

God Jul


Ät gott, njut av Karl-Bertil, kasta en snöboll, återvinn julklappspappret,
smaka på sillen, ät lite grönt också, mys och må väl!

/T

20101221

Prinsessan & Demonen

Det verkar som att jag har närt en demon vid min barm. Konstit. Jag minns då verkligen inte att en demon ingick när jag bläddrade igenom i bruksanvisningen. En vanlig katt skulle det bara vara. En vanlig pratig katt. Inget extraordinärt. Alls.

Prinsessan i sitt prinsesstält


Demonen i samma tält

/T

20101220

En ugglalala på besök

Ugglalalan Allan bor hemma hos oss i några dagar innan har far vidare till sitt permanenta hem. Vi kommer att sakna honom mycket då både Busa och jag blivit lite kära i honom.

Allan är en skön rackare. Han gillar att äta bär och slappa på en mjuk filt. Han är bra på att berätta roliga historier men ibland är det svårt att höra slutet på historierna, för Allan själv skrattar ofta så han gråter när han berättar.






Tidigare bodde Allan hos Sophie tillsammans med massor av ugglalala-kompisar.

/T

20101218

Julklappsrimmet

Min storebror önskar sig bestick i julklapp. Något tråkigare att ge bort på självaste julafton får man nog leta efter. Därför tänkte jag piffa upp klappen med ett egenkomponerat rim.

Dessa hjälper dig att smaka.
Men funkar ej om du ska baka.
När din mage är mätt och glad.
Kan de behöva sig ett rätt varmt bad.

Tror att det här är det första julklappsrim jag någonsin har skrivit. Så lite nöjd är jag allt.

/T

Förlåcht sade hårdrockargrannen

Tjugo minuter efter jag släckt lampan och var på väg att somna in hör jag hur en nyckel sticks in i mitt lås till ytterdörren. Den dras ut igen och man hör hur någon fumlar med en knippa. Sedan försöker personen igen. Då klev jag upp ur sängen och drog åt mig glasögonen och gick ut i hallen, öppnade dörren och fick se min överförfriskade hårdrockargranne stå där.

-Nu har du väl ändå vandrat fel!? Grannen tittar på mig med ögonen i kors. Du ska dit upp, säger jag och pekar mot våningen ovanför.
-Oj förlåcht, sluddrar grannen samtidigt som han böjer sig ner och slänger ett öga på namnet på brevinkastet. Förlåcht.
-Det är ingen fara, säger jag. Jag har gjort samma sak (dock inte mitt i natten ).
-Oåch va bra, sluddrar han vidare och börjar sin vandring uppåt. Förlåcht.

Nu har det gått en och en halv timme och jag kan inte somna om. Dumt tycker jag. Försökte mig på ett julklappsrim som sömnmedel men det misslyckades - för jag är fortfarande vaken och rimmet blev ganska lyckat.

/T

20101217

Men ååh!

Önskade Bam Bam med Sister Nancy och skänkte 200 kronor till Musikhjälpen för fyra timmar sedan och den har fortfarande inte spelats. Undrar om det verkligen tar så lång tid att få höra sin önskning?

Barn är inte till salu!

/T

20101201

30 dagar utan ord

Istället för att haka på den där listan som många bloggar efter just för tillfället, så valde jag att vara tyst i 30 dagar. Mest för att jag har svårt för att hinna med att blogga varje dag då min aptit för film och tv-serier äter upp flertalet timmar av min vakna tid. Sedan måste man ju sova och jobba också. Vi säger så. Det blir bäst.

/T