20090427

En skruv lös

En skruv lös skulle en kunna tro att jag har om en gluttar ner i min väska. Eller att jag tycker extremt mycket om att skruva för hand. Eller att jag i förvirringens hetta har stoppat ner den i väskan i tron om att det var mobilen eller kammen. Eller - värsta tänkbara - att jag planerar att dräpa någon. I min väska bor numera ett stycket skruvmejsel. Varför i hela fridens namn bär jag då runt på en skruvmejsel kan en fråga sig?

Jo landet ligger nämligen så att mitt lås till ytterdörren knorrar och har sig. Låset har nu beslutat sig för att inte fungera om jag inte tar i för allt vad jag är värd samtidigt som jag lyfter nyckeln lite uppåt. Att utföra detta krångelstycke medför att jag får förbannat ont i mina fingrar och händer. Två gånger har jag dessutom fått gå hemifrån utan att låsa underlåset. Paranoid som jag är tror jag att någon kommer att våldgästa min lägenhet och sno min katt just vid de här tillfällena. Därför bor numera skruvmejlsen i min väska.

Jag kom på att om jag använder en skruvmejsel som hävarm genom att sticka in den i det lilla hålet på nyckeln så får jag lättare och snabbare låst dörren. Jag slipper värk i fingrar och händer. Mina grannar slipper höra mig muttra svordomar. Katten blir inte snodd. Och jag lyckas låsa dörren - med båda låsen.

/T

2 kommentarer:

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

Smarta kvinnor reder sig själva brukar man ju säga :-)

Den tjocke konsulten sa...

Borde la gå att smörja upp eller justera?

/Mani på problemlösning